Om mig

Här finns inget tåg och ska du ta bussen så får du vara borta hela dagen men vad gör det. Vad gör det när man har naturen in gå knutarna så jag flyttar inte.

Jag är uppvuxen med stövare i en jägarfamilj. Min första egna hund var en gatukorsning och sen blev det stövare för hela slanten. När vi byggde huset så hade vi mycket sly på tomten och det bästa sättet att få bort det var att skaffa får. Med det så följde det Bordercollie som hjälpreda. Vi hade inte så mycket mark här hemma så det var att släppa dem på fäboddrift från vår till höst. Men det kom rovdjur och störde dem så vi bestämde att ge upp fåraveln och då stod man där med en Bordercollie som blev utan jobb.

Nu var det att leta en hundras som passade vår familj och då blev det Tollare . Våren 1997 hämtade jag första tollaren och sen har det rullat på.

Har alltid haft valpkull på våren när jag vill ge dem en så bra uppväxt som möjligt. Det är så roligt att se när de utforskar världen när de får komma ut på gräsmattan.